<- RYBA MORSKA W GALARECIELista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaRyba opiekana ->

PDF Drukuj

Ryba nadziewana słoniną

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1129 razy.



Oczyszczoną z wnętrzności, ale nieoskrobaną rybę opłukać w wodzie, natrzeć solą, a do wewnątrz włożyć posiekaną, wędzoną słoninę. Zawinąć w papier i z wierzchu posmarować cienko gliną. Ułożyć na żarzących się węglach lub na polanach w ognisku. Piec ok. 15 min po czym zdjąć skorupę gliniano-papierową (odejdzie razem z łuskami). Jeść z ziemniakami również upieczonymi w ognisku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności