<- Pstrągi smażoneLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaPudding z ryb ->

PDF Drukuj

Pstrągi z migdałami

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 990 razy.



4 średniej wielkości pstrągi
10 dag migdałów (mogą też być orzechy laskowe)
4-6 łyżek oleju
2 łyżki masła
łyżka mąki
natka pietruszki
pieprz
sól
cytryna lub sok cytrynowy

Pstrągi oczyścić, opłukać, natrzeć wewnątrz solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na patelni i smażyć ryby, aż uzyskają ciemnozłoty kolor. Sparzone i obrane ze skórki orzechy albo migdały posiekać i przyrumienić w tłuszczu ze smażonych ryb, po czym dodać masło, sok z cytryny, rozmieszać i polać ryby na półmisku. Udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności