<- Pstrągi smażoneLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaPstrągi z migdałami ->

PDF Drukuj

Pstrągi smażone

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 573 razy.



4 pstrągi
4 łyżki oleju
2 łyżki octu winnego
2 łyżki wytrawnego białego wina
sól
pieprz
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
tłuszcz (margaryna + olej) do smażenia

Oczyszczone pstrągi, umyć i ułożyć w płaskim naczyniu, polewając mieszaniną oleju, octu i białego wina, przyprawioną solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce. Po 3-4 godz. pstrągi wyjąć, obtoczyć w rozbełtanym jajku i tartej bułce, smażyć w rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z frytkami i plasterkami cytryny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności