<- Śledzie w śmietanieLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaŚledzie ze śliwkami i migdałami ->

PDF Drukuj

Śledzie z fasolą

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 594 razy.



4 śledzie mleczaki
1,1 /2 szklanki ugotowanej białej fasoli
4 cebule średniej wielkości
szklanka śmietany
sok cytrynowy
cukier
natka pietruszki

Sprawione i wymoczone śledzie sfiletować, obciągnąć ze skórki, usunąć kręgosłupy i ości. Cebulę pokrajać w drobną kostkę i sparzyć gorącą wodą. Mlecz ze śledzi utrzeć z dodatkiem soku cytrynowego, wymieszać ze śmietaną i przyprawić cukrem. Ugotowaną fasolę wymieszać z cebulą. Na półmisku układać filety śledziowe i przekładać je fasolą, całość polać przygotowanym sosem i posypać posiekaną natką pietruszki.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności