<- Ryba gotowana z jarzynamiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaRYBA MORSKA DUSZONA W MLEKU ->

PDF Drukuj

RYBA MORSKA DUSZONA W CURRY

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 604 razy.



60 dag filetów z ryby morskiej (dorsz, błękitek, ostrobok)
3 ząbki czosnku,
3/4 łyżki curry
1-2 szklanki chudego mleka
4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
sól

Filety postawić w dolnej części lodówki. Gdy nieco rozmarzną, porozdzielać na porcje. Każdy kawałek natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem i curry. W niskim, szerokim rondlu zagotować mleko. Do wrzątku włożyć filety, oprószyć solą. Rondel przykryć, dusić na niewielkim ogniu. Gdyby w czasie duszenia mleko odparowało, skrapiać wrzącą wodą. Czas duszenia 20-25 min. Uduszoną rybę wyłożyć na półmisek, posypać nacią pietruszki, obłożyć ziemniakami z wody (1-2 na porcję). Podawać z dodatkiem surówek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności