<- Kablion i łupacz ?au gratin?Lista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKablion i łupacz po węgiersku ->

PDF Drukuj

Kablion i łupacz po angielsku

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 838 razy.


Jedną z powyższych ryb oczyścić, sparzyć i skropić cytryną, a potem ułożywszy w brytfance lub rynce kamiennej piec w piecu pół godziny, polewając często masłem sardelowym. Gdy się zaczyna rumienić, posypać z wierzchu tartą bułką i skropić masłem. Osobno przygotować sos następujący: usiekać drobno parę szalotek, kilka korniszonów, dodać łyżkę kaparów, szczyptę pieprzu i zagotować z szklanką rosołu lub wody, dodawszy trochę sosu Cabul. Pół łyżki mąki utrzeć z łyżką masła sardelowego, rozprowadzić tym sosem, zagotować i podać osobno w sosjerce.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności