<- Jesiotr węgierskiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKablion i łupacz po angielsku ->

PDF Drukuj

Kablion i łupacz ?au gratin?

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1289 razy.


Jedną z powyższych ryb ugotować na wpół sposobem podanym w ogólnych przepisach, potem na półmisku obłożyć kartoflami lub makaronem, zalać ćwierć litrem kwaśnej śmietany rozbitej z ćwierć łyżeczką mąki i dwoma łyżkami tartego parmezanu, po wierzchu posypać przyrumienioną bułeczką z masłem i wstawić do pieca, aby się zapiekło na rumiano. Można zalać te ryby zamiast śmietaną sosem beszamelowym, a będą jeszcze smaczniejsze.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności