<- Jesiotr po polsku w śmietanieLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKablion i łupacz ?au gratin? ->

PDF Drukuj

Jesiotr węgierski

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 620 razy.



Kuchnia węgierska
8 filetów z jesiotra
2 łyżki mąki
100 g tłuszczu
4 filiżanki kwaśnej śmietany
1 cebula
sól
1 łyżeczka mielonej papryki
3 świeże papryki

Filety z jesiotra umyć, posolić i włożyć do żaroodpornego naczynia. Posiekaną cebulę poddusić na maśle, zalać niewielką ilością wody, zagotować. Dodać mieloną paprykę, powstałym sosem zalać filety i dusić je w piekarniku do miękkości. Kwaśną śmietanę wymieszać z mąką, zalać nią filety i pozostawić je jeszcze przez jakiś czas w piekarniku. Podawać ze świeżą papryką pokrojoną w krążki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności