<- Ryba w "koszulkach"Lista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaRYBA W CIEŚCIE Z SOSEM ->

PDF Drukuj

Ryba w cieście piwnym

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 670 razy.




50 dag filetów z ryby morskiej
sok cytrynowy
olej do smażenia
pieprz
sól
Ciasto:
20 dag mąki
jajko
pół szklanki piwa
łyżeczka oleju
sól

Z mąki, żółtka, piwa i oleju sporządzić ciasto. Osolić, wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białka; przyrządzone ciasto musi mieć gęstość śmietany. Filety osolić, posypać pieprzem, dość obficie skropić sokiem cytrynowym, pokrajać na mniejsze kawałki. Każdy kawałek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć ok. 5 min. Usmażone ryby będą przypominały pączki. Podawać na gorąco z zieloną sałatą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności