<- Śledzie smażone nadziewaneLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaŚledzie w cieście ->

PDF Drukuj

Śledzie smażone zawijane

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 618 razy.



4 duże śledzie z ikrą i mleczem
2 szklanki mleka
łyżka śmietany lub jogurtu
łyżka musztardy
duża cebula
cytryna
natka pietruszki
olej do smażenia
sól
pieprz

Śledzie oczyścić, zachować mlecz i ikrę, sfiletować, opłukać, włożyć na 30 min do osolonego mleka. Mlecz i ikrę rozetrzeć ze śmietaną lub jogurtem, musztardą i zmieloną w maszynce cebulą. Filety wyjąć z mleka, osuszyć w czystej ściereczce, ułożyć na deseczce i posmarować pastą przyrządzoną z ikry i mlecza. Zwinąć jak rolmopsy i obwiązać białą nicią. Smażyć ok.10 min na rozgrzanym oleju. Podawać z pure ziemniaczanym i surówkami lub zieloną sałatą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności