<- Śledzie smażone nadziewaneLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaŚledzie w cieście ->

PDF Drukuj

Śledzie smażone zawijane

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1036 razy.



4 duże śledzie z ikrą i mleczem
2 szklanki mleka
łyżka śmietany lub jogurtu
łyżka musztardy
duża cebula
cytryna
natka pietruszki
olej do smażenia
sól
pieprz

Åšledzie oczyÅ›cić, zachować mlecz i ikrÄ™, sfiletować, opÅ‚ukać, wÅ‚ożyć na 30 min do osolonego mleka. Mlecz i ikrÄ™ rozetrzeć ze Å›mietanÄ… lub jogurtem, musztardÄ… i zmielonÄ… w maszynce cebulÄ…. Filety wyjąć z mleka, osuszyć w czystej Å›ciereczce, uÅ‚ożyć na deseczce i posmarować pastÄ… przyrzÄ…dzonÄ… z ikry i mlecza. Zwinąć jak rolmopsy i obwiÄ…zać biaÅ‚Ä… niciÄ…. Smażyć ok.10 min na rozgrzanym oleju. Podawać z purée ziemniaczanym i surówkami lub zielonÄ… saÅ‚atÄ….


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności