<- Kalmary nadziewane rybą 20 minLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKALMARY Z CZOSNKIEM ->

PDF Drukuj

Kalmary po grecku 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 715 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag mrożonych tuszek kalmarów
1 szklanka octu winnego
1 szklanka oleju sojowego
4-6 cebul
3 ząbki czosnku
2 goździki
sól i pieprz do smaku

Tuszki kalmarów rozmrozić, umyć, zbić tłuczkiem i pokroić na kawałki. Oczyszczony czosnek i cebulę posiekać. Do szybkowaru włożyć wszystkie składniki, szybkowar zamknąć i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać na gorąco.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności