<- Dorsz na ostro 15 minLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaDORSZ PO BASKIJSKU ->

PDF Drukuj

Dorsz piure 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 609 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag filetów z dorsza
4 kartofle
1 szklanka śmietanki lub skondensowanego mleka niesłodzonego
3 ząbki czosnku
4 łyżki oleju (np. sojowego)
sól i pieprz do smaku
trochę wody

Tłuszcz rozgrzać w szybkowarze, wrzucić oczyszczone i po- krojone w talarki kartofle, drobno pokrojone filety i zmiażdżony czosnek. Posolić i popieprzyć. Zalać mlekiem skondensowanym i dolać tyle wody, by zawartość szybkowaru pokryta była płynem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zawartość zmiksować, dodając olej, aż do uzyskania jednolitej masy. Można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco, z dodatkiem dowolnej surówki i z grzankami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności