<- DORSZ LUB MORSZCZUK NA CZERWONOLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaDorsz piure 15 min ->

PDF Drukuj

Dorsz na ostro 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 608 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag filetów z dorsza
3 łyżki oleju
6 pomidorów
3 cebule
1-2 ząbki czosnku
szczypta imbiru
kawałek ostrej papryki
płaska łyżka przyprawy "Jarzynka"
sól do smaku

Filety, jeśli mrożone, rozmrozić, obtoczyć w mące. Cebulę oczyścić, posiekać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić wyrzucić ziarnka. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim filety. Wrzucić pokrojoną cebulę, jeszcze chwilę smażyć. Teraz wrzucić pomidory, czosnek, ostrą paprykę, imbir i przyprawę, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności