<- Pieczone pulpety rybneLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaPieczony Å‚osoÅ› ->

PDF Drukuj

PIECZONY KARP WIGILIJNY

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1111 razy.



1,5 kg karpia,
2 łyżki tartej bułki,
1/2 szklanki oliwy,
2 cytryny,
nać pietruszki,
sól

Karpia oczyÅ›cić, osolić i naciąć grzbiet w poprzek, niezbyt gÅ‚Ä™boko. W naciÄ™ciach umieÅ›cić wÄ…skie kawaÅ‚ki cytryny. UÅ‚ożyć na żaroodpornym półmisku w tartej buÅ‚ce i posiekanej naci pietruszki, polanej oliwÄ…. DrugÄ… takÄ… samÄ… warstwÄ… nakryć karpia z wierzchu. Wstawić do piekarnika (175°C) i pozostawić do caÅ‚kowitego upieczenia. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności