<- Pieczone pulpety rybneLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaPieczony łosoś ->

PDF Drukuj

PIECZONY KARP WIGILIJNY

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 677 razy.



1,5 kg karpia,
2 łyżki tartej bułki,
1/2 szklanki oliwy,
2 cytryny,
nać pietruszki,
sól

Karpia oczyścić, osolić i naciąć grzbiet w poprzek, niezbyt głęboko. W nacięciach umieścić wąskie kawałki cytryny. Ułożyć na żaroodpornym półmisku w tartej bułce i posiekanej naci pietruszki, polanej oliwą. Drugą taką samą warstwą nakryć karpia z wierzchu. Wstawić do piekarnika (175C) i pozostawić do całkowitego upieczenia. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności