<- Prażone rybyLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaPstrąg aromatyczny ->

PDF Drukuj

Pstrąg

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 631 razy.


Oczyszczone pstrągi ugotować w wodzie z włoszczyzną, następnie polać świeżym masłem i zacisnąć cytryną lub też posypać siekanymi, twardymi jajami i polać masłem. Dają je także w galarecie jak auszpik, podając do nich ocet i oliwę lub sos musztardowy. Można je także dusić w winie węgierskim, na pół zmieszanym ze smakiem z włoszczyzny, dodając do tego łyżkę masła, trochę korzeni i cebuli. Polewa, się na półmisku sosem, w którym się dusiły. Dają takie pstrągi smażone lub opiekane na ruszcie a następnie zawinięte w papier masłem wysmarowany i w nim zarumienione. Podają się z papierem zaciśnięte cytryną.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności