<- Potrawka z tuńczykaLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaPstrąg ->

PDF Drukuj

Prażone ryby

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 653 razy.



1 kg drobnych ryb (płocie, okonki)
1 kg ziemniaków
50 dag cebuli
sól
pieprz

W żeliwnym lub kamionkowym garnku układać warstwami sprawione ryby i pokrajane ziemniaki (osuszone ściereczką); każdą warstwę posolić. Na wierzchu położyć pokrajaną w talarki cebulę, trochę posolić i posypać pieprzem. Garnek szczelnie przykryć, pokrywę owinąć zwilżoną chustką i prażyć na średnim ogniu 45 min.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności