Kuchnia węgierska
4 plastry tuńczyka
70 g tłuszczu
1 kg ziemniaków
2 świeże papryki
1 łyżeczka mielonej papryki
500 g pomidorów
2 filiżanki kwaśnej śmietany
olej
sól
Ziemniaki obrać, pokroić w talarki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Odsączyć je na sicie. Mąkę wymieszać z mieloną papryką, obtoczyć w niej plastry tuńczyka i smażyć na gorącym oleju. Rozpuścić tłuszcz w żaroodpornym naczyniu, włożyć ziemniaki pokrojone w talarki, na nich układać rybę, pokrojoną w krążki paprykę i pomidory. Zalać wszystko kwaśną śmietaną i zapiec w piekarniku.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD,1713451829 Nadesłał(a): 2024-06-18 04:02:44