<- Karp z grzybamiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKarp z wody z masłem ->

PDF Drukuj

Karp z papryką

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 618 razy.



Kuchnia węgierska
8 filetów z karpia sól
1 cebula 3 filiżanki kwaśnej śmietany
80 g tłuszczu 2 łyżki mąki
1 łyżeczka mielonej papryki

Filety z karpia umyć, posolić. Posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać mieloną paprykę, dolać wody i zagotować. Włożyć filety z karpia i zalać je taką ilością wody, aby były przykryte. Ugotować je na miękko pod przykryciem. Mąkę dokładnie wymieszać z kwaśną śmietaną, wlać na filety i wszystko jeszcze raz zagotować. Podawać na gorąco razem z kluseczkami lub innymi mącznymi dodatkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności