<- KARP Z CEBULĄ DYMKĄLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKarp z papryką ->

PDF Drukuj

Karp z grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 653 razy.



Kuchnia węgierska
8 filetów z karpia
100 g masła
1 cebula
1 filiżanka słodkiej śmietany
150 g grzybów
2 filiżanki kwaśnej śmietany
sól
1 kieliszek białego wina
pieprz
2 łyżki mąki
1 pęczek zielonej pietruszki
olej

Filety z karpia umyć, posolić, włożyć do brytfanki, oblać roztopionym masłem i winem i posypać drobno pokrojonymi grzybami, posiekaną cebulą i zieloną pietruszką, oprószyć pieprzem. Przykryć brytfankę folią aluminiową i dusić w piekarniku do miękkości. Słodką i kwaśną śmietanę wymieszać z mąką i wlać na rybę, którą należy jeszcze raz w piekarniku zagotować. Podawać na gorąco.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności