<- Szczupak zapiekanyLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSztokfisz na słodko-kwaśno ->

PDF Drukuj

Szegedyńska zupa rybna

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1512 razy.



Kuchnia węgierska
1,5 kg ryb słodkowodnych (co najmniej trzy rodzaje)
1 strąk tureckiego pieprzu
4 pomidory
2 cebule
1 świeża papryka
3 łyżeczki mielonej papryki
sól

Wszystkie ryby dokładnie oczyścić, umyć, podzielić na mniejsze kawałki i posolić. Głowy z ryb, wszystkie płetwy i pokrojone w krążki cebulę gotować w osolonej wodzie przez ok. 45 min. Gdy woda się zagotuje, dodać mieloną paprykę i pieprz turecki. Odcedzić wywar i zalać nim kawałki ryb, dodać pokrojoną w krążki paprykę i pomidory oraz wszystkie ikry i gotować przez dobre 30 min., aż ryba będzie miękka. Nie mieszać, bo kawałki ryb łatwo się rozpadają, ale od czasu do czasu wstrząsnąć garnkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności