<- LipienieLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaŁosoś marynowany ->

PDF Drukuj

Łosoś konserwowy zapiekany

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1063 razy.



Puszka łososia z wody (ok. 22 dag)
5 dag sera szwajcarskiego
2,5 łyżki masła
2 łyżeczki tartej bułki
szklanka śmietany
łyżeczka mąki
sól
cytryna
listki sałaty

Łososia wyjętego z puszki osączyć, podzielić na cząstki, usunąć grube ości i kawałki kręgosłupa; ułożyć w muszelkach, posypując utartym serem. Następnie zalać śmietaną rozmieszaną z łyżeczką mąki i szczyptą soli oraz posypać tartą bułką. Na wierzchu położyć kilka kawałeczków świeżego masła i zapiec w gorącym piekarniku. Przed podaniem przybrać muszelki listkami zielonej sałaty, na których położyć po plasterku cytryny. Podawać na okrągłym półmisku wyłożonym serwetą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności