<- Zupa rybnaLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaZupa rybna ->

PDF Drukuj

Zupa rybna

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1083 razy.



70 dag filetów rybnych
1 I rosołu z kostki
1/3 szklanki oleju
5 ziemniaków
szklanka białego wytrawnego wina
2 cebule
1 por
kilka ziaren angielskiego ziela
listek laurowy
ząbek czosnku
sól

Cebulę, por i ząbek czosnku drobno pokrajać i krótko przesmażyć w rozgrzanym oleju. Wlać przygotowany, gorący rosół, wrzucić ziele angielskie, listek laurowy i obrane, przekrajane na pół ziemniaki. Gotować 15-20 min. Osolić. Włożyć dość drobno pokrajane filety i gotować jeszcze 10-12 min. Zdjąć z ognia, wlać wino i podawać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności