<- KOTLECIKI Z RYBY W WARZYWACH Z POMIDORAMILista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKotlety z łupacza ->

PDF Drukuj

Kotlety bite z sandacza z sosem rakowym

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1153 razy.


Oczyszczonego sandacza ubić dobrze z wierzchu pałką, rozpłatać na dwoje, wyjąć wszystkie ości, zdjąć skórę i pokrajać na podłużne kawałki w formie kotletów, obsypać mąką i usmażyć na maśle. W każdy kotlet u końca założyć zamiast kostki łapkę z raka, kłaść na półmisku jeden na drugim, a naokoło ugarnirować nadziewanymi skorupkami z raków, a w sosjerce podać osobno sos rakowy.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności