<- Zakąska z kilekLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaZapiekanka rybna ->

PDF Drukuj

Zapiekanka leningradzka

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 632 razy.



50 dag filetów rybnych
2 łyżki masła lub margaryny
20 dag ostrego żółtego sera
3/4 szklanki majonezu
4 cebule
duży seler
pieprz
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól

Seler ugotować. Cebulę pokrajać w talarki i krótko przesmażyć. Filety posolić, natrzeć pieprzem i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. W żaroodpornym naczyniu układać warstwami: rybę, majonez i część utartego sera. Na tym położyć talarki obranego selera oraz krążki cebuli i posypać resztą żółtego sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w średniej temperaturze (150-200C) ok. 45 min. Podawać z gotowanym makaronem lub pieczywem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności