<- KARP NADZIEWANY PIECZARKAMI GOTOWANYLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKarp po królewsku ->

PDF Drukuj

Karp pieczony w mleku

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1135 razy.



2 kg karpia
2 łyżki mąki
szklanka mleka
mielony pieprz
sól

Karpia (najlepiej dużą sztukę) oczyścić, usunąć wnętrzności, opłukać. Naciąć nożem grzbiet z obu stron w ok. 2-centymetrowych odstępach, trochę osolić. Całą rybę obtoczyć w mące, przełożyć do natłuszczonej brytfanny, polać mlekiem wymieszanym z mielonym pieprzem i solą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 35-45 min. Podawać z sałatką warzywną lub ziemniaczaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności