<- Ryba zapiekana pod beszamelemLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaRybnik (pieróg z rybą) ->

PDF Drukuj

Ryba zapiekana w serze

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 678 razy.



50 dag ugotowanej ryby
3 jajka
4--6 pieczarek
30 dag sera (cheddar)
tarta bułka
olej do smażenia

Rybę posiekać razem z ugotowanym na twardo 1 jajkiem. Pieczarki oczyścić, posiekać i krótko przesmażyć w oleju. Rybę z jajkiem i pieczarki wymieszać, dodając surowe jajko. Ser pokrajać na plastry i formować "kanapki": plaster sera, nadzienie, plaster sera. Obie strony kanapek posmarować rozbełtanym jajkiem i ze wszystkich stron obsypać tartą bułką. Smażyć na rozgrzanym oleju, wyjmować szerokim nożem lub drewnianą łopatką. Układać na sitku lub bibule, żeby tłuszcz trochę ociekł. Jeżeli chcemy uniknąć smażenia na tłuszczu, w ten sam sposób przygotowaną potrawę można zapiec w piekarniku na blasze. Podawać z białym pieczywem i zieloną sałatą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności