<- Śledź z grzybamiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaŚlimaki nadziewane ->

PDF Drukuj

Śledź zawijany w sosie żurawinowym

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 628 razy.



4 śledzie
duża cebula
duży kwaszony ogórek
2 jabłka
szklanka żurawin
mały słoik majonezu
cukier
sól

Śledzie wymoczyć, sfiletować, obciągnąć ze skórki, usunąć kręgosłupy i ości. Cebulę posiekać jak najdrobniej, ogórek pokrajać w piórka. Na filety śledziowe nakładać cebulę i ogórek, zwinąć jak rolmopsy, spiąć wykałaczką. Jabłka obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce, żurawiny przebrać, opłukać i osuszyć w ściereczce. Wymieszać z majonezem i przygotowanym sosem polać śledzie ułożone w salaterce.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności