<- Zupa rybna - sztokholmskaLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaZupa rybna z leszcza lub lina ->

PDF Drukuj

Zupa rybna z grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1083 razy.



1 kg ryby
50 dag świeżych grzybów (rydze, koźlarze, podgrzybki, borowiki, maślaki)
pół szklanki śmietany
łyżka masła
2 łyżki posiekanej zieleniny (natka pietruszki, koperek)
sól

Ryby oczyścić, sprawić, opłukać, włożyć do 2 I wrzącej wody, osolić, dodać oczyszczone i umyte grzyby. Gotować, aż ryby i grzyby będą miękkie (ok.15 min). Podprawić śmietaną i masłem, dodać posiekaną zieleninę. Podawać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
,1713965429
Nadesłał(a): 2024-06-18 07:40:47


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności