<- Śledź w majonezieLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaŚledź z grzybami ->

PDF Drukuj

Śledź z cebulą i olejem

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 660 razy.




5 filetów ze śledzia pocztowego
10 dkg oleju
5 dkg musztardy
liście bobkowe

Każdy filet ze śledzia posmarować musztardą, zwinąć w rulon, układać w słoiku jeden obok drugiego. Śledzie zalać olejem tak, by je nakrył, powierzchnię nakryć listkami bobkowymi. Słoik zakryć papierem pergaminowym i przechowywać w zimnym miejscu. Po kilku dniach podawać na szklanej salaterce, do każdego kawałka wbić wykałaczkę. Jeżeli filety są szerokie, przekrajać je ostrym nożem na pół. Przybrać korniszonami, marchwią z octu i krążkami cebuli. Śledzie w oliwie można przechowywać w zimnie przez dłuższy czas. Oliwę ze śledzi można użyć do majonezu lub do sałatki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności