<- Węgorz z sosem musztardowymLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaWyzina z sosem chrzanowym ->

PDF Drukuj

Wiosenna zupa rybna

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1019 razy.



1 kg różnych ryb słodkowodnych
10 jagód jałowca
pół szklanki posiekanych zielonych pędów ozimego żyta
łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku
sól

Ryby oczyścić, sprawić, opłukać, pokrajać na dzwonka. Zalać 2 I gorącej wody, posolić i ugotować na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać posiekaną zieleninę i zmiażdżone jagody jałowca. Krotko - ok.1 min - jeszcze pogotować. Podawać z pieczonymi ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności