<- Węgorz w galarecieLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaWiosenna zupa rybna ->

PDF Drukuj

Węgorz z sosem musztardowym

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1056 razy.


Ponieważ węgorz silnie się broni przy ściąganiu skóry, przeto dla ogłuszenia chwyta go się ścierką za głowę i silnie uderza o stół ogonem, potem naciera dobrze solą, nacina skórę około głowy, wiesza za nią na haku i ociąga skórę palcami aż do ogona. Tak oprawionego kraje się w dzwonka i soli na 2 godziny, potem obciera się dzwonka z wilgoci serwetą, macza w rozbitym jajku i tartej przesianej bułce, i smaży na klarowanym maśle. Skoro usmażony, polewa go się sosem musztardowym.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności