<- Galareta z ryby w foremkachLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaHALIBUT A LA MINUTE ->

PDF Drukuj

Gulasz rybny

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 617 razy.



75 dag filetów rybnych
5-7 dag słoniny
2 cebule
łyżka mąki
2 łyżki pasty pomidorowej
łyżka słodkiej sproszkowanej papryki
2 strąki papryki świeżej
ząbek czosnku
pół łyżeczki majeranku
szczypta kminku
kostka bulionowa
sól
łyżka octu
pieprz

Filety pokrajać w dużą kostkę, posypać solą i pieprzem. Słoninę pokrajać drobniutko, stopić, dodać posiekane cebule i krótko przesmażyć. Strąki papryki drobno pokrajać, dołożyć do cebuli ze słoniną razem z pastą pomidorową i sproszkowaną papryką. Wlać 2 filiżanki gorącej wody i wrzucić kostkę bulionową. Gdy całość zagotuje się, dodać rybę i resztę przypraw (czosnek zmiażdżyć), osolić. Gotować na bardzo małym ogniu ok.15 min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności