<- Sos rybny
Lista potraw z grupy:
Ryby+owoce morza
Specjał rybacki ->
PDF
Drukuj
Sos z kilek
Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1062 razy.
8 szt. solonych kilek (z puszki)
2 żółtka
3 łyżki oliwy
2 łyżki octu (3%)
łyżeczka cukru
pieprz
Rybki oczyścić, usunąć głowy i ości, posiekać i utrzeć na miazgę. Dodać ukręcone żółtka, starannie rozetrzeć, dodając oliwę, ocet oraz cukier i pieprz do smaku. Sos ten podaje się do gotowanej lub pieczonej ryby albo do sałatki z ziemniaków.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności