<- Pasztet z ryby surowejLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaPieczeń z ryb morskich ->

PDF Drukuj

Pasztet z tuńczyka

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 809 razy.



Kuchnia włoska
200 g tuńczyka w oleju
30 g masła
40 g majonezu
2 solone sardele (anchois)
2 gałązki natki pietruszki

Tuńczyka odsączonego z oliwy oraz oczyszczone z ości i soli sardele przetrzeć dokładnie przez sito. Do przetartych ryb dodać pokrojone na drobne kawałki masło i dokładnie wymieszać, by uzyskać jednolitą masę. Otrzymaną masę przełożyć do foremki i wstawić na 8 godzin do lodówki. Pasztet podawać ozdobiony majonezem i natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności