Kuchnia indonezyjska
1/2 kg filetów z ryby, pokrajanych w 3 cm kawałki
2-3 łyżki oleju jadalnego
1 średnia cebula drobno posiekana
40 dkg pieczarek pokrajanych w plasterki
1 łyżka sosu sojowego lub 1 łyżeczka
przyprawy maggi i 2 łyżki wody
sól i pieprz do smaku
1 łyżka wytrawnego białego wina lub wody
posiekana zielona pietruszka
1. Cebulę smażyć na patelni z rozgrzanym olejem przez 2 min.
2. Dodać pieczarki, sos sojowy lub maggi z wodą, sól, pieprz, wino i rybę.
3. Ostrożnie wymieszać, smażyć przez 10-15 min. na średnim ogniu, kilkakrotnie mieszając.
4. Rybę podawać przybraną zieloną pietruszką z ryżem lub ziemniakami z wody i sałatką Proporcje dla 4 osób