<- Kablion i łupacz z masłemLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKalmary duszone na ostro 15 min ->

PDF Drukuj

Kalmary do sałatek, past itp

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 589 razy.



Kuchnia z szybkowaru
Kalmary, woda, sól Kalmary do większości potraw muszą być najpierw odpowiednio przygotowane, a mianowicie oczyszczone i ugotowane do miękkości. Czas ich uzdatniania można skrócić przez użycie szybkowaru. Kalmary sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórę, umyć. Włożyć do szybkowaru, zalać wodą, posolić. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Z tak przygotowanych kalmarów robi się pasty, farsze, zupy, zapiekanki, sałatki, przyrządza się je la flaczki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności