<- Sardela na zielonoLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSARDYNKI FASZEROWANE ->

PDF Drukuj

Sardele z truflami

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 535 razy.



Kuchnia włoska
16 sardeli
1 biała trufla (około 30 g)
20 łyżek oliwy z oliwek

Sardele odfiletować, starannie oczyścić i moczyć w wodzie 20 minut. Po upływie tego czasu dokładnie je odsączyć i układać warstwami w małym naczyniu. Każdą warstwę pokryć cienkimi plasterkami trufli. Tak ułożone sardele zalać oliwą i pozostawić do czasu, aż filety wchłoną oliwę.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności