<- Sałatka z pstrągów i szparagówLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSałatka ze śledzi ->

PDF Drukuj

Sałatka z tuńczyka z kaparami

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1201 razy.



Kuchnia włoska
200 g wędzonego tuńczyka
100 g sucharów
4 filety z sardeli, wymoczone i opłukane w occie
4 łyżki kaparów
4 łyżki zmielonych zielonych oliwek
1 sałatkowy pomidor
1 łyżka octu winnego
4 łyżki oliwy z oliwek
sól

W zakwaszonej octem wodzie zamoczyć suchary, po czym dokładnie je odcisnąć i przełożyć do salaterki. Rybę pokroić w bardzo cienkie paski i położyć na suchary. W salaterce ułożyć także kapary, pokrojone filety z sardeli, zmielone oliwki, dołożyć pokrojony w ćwiartki pomidor, przyprawić solą oraz oliwą, wymieszać i podawać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
,1713359801
Nadesłał(a): 2024-06-17 21:55:48


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności