<- HALIBUT A LA MINUTELista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaHamburska zupa z węgorza ->

PDF Drukuj

Halibut w cukini 12 min

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 605 razy.



Kuchnia z szybkowaru
75 dag filetów z halibuta
5 dużych cebul
1 niewielka cukinia lub kabaczek
2 ząbki czosnku
1 szklanka białego wytrawnego wina lub zastępczo wody z octem winnym
2 dag masła
1 łyżka siekanej natki pietruszki
szczypta tymianku lub macierzanki
trochę wody
sól i pieprz do smaku

Rozgrzać w szybkowarze masło, poddusić na nim chwilę posiekane cebule i cukinię. Położyć na wierzch rybę, wlać wino i tyle wody, by ryba była pokryta, posolić i popieprzyć, posypać tymiankiem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie wyjąć rybę z szybkowaru, sos zmiksować, dodając czosnek. Polać tym sosem rybę, posypać zieleniną. Najlepiej smakuje z grzankami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności