<- Łosoś w galarecieLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaŁosoś z wody do gorących i zimnych sosów ->

PDF Drukuj

Łosoś z rusztu

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1047 razy.


Oczyszczonego i posolonego łososia pokrajać w całej grubości w większe dzwonka, wyjąć wszystkie ości boczne oprócz środkowej, maczać każdy kawałek w świeżej oliwie lub w rozpuszczonym maśle i piec na rozpalonym ruszcie, lub przysmażać z obu stron, gdzie przekrojony, na patelni, a włożywszy na drugą suchą brytfannę, wstawić na 10 minut do pieca, aby w środku doszły. Podając, ułożyć na serwecie na półmisku jedno dzwonko na drugim jak kotlety, ubrać plasterkami cytryny, zieloną pietruszką i podać osobno w sosjerce zimny sos wedle upodobania.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności