<- Smażona sielawa w kwaśnej zalewieLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSmażony szczupak ->

PDF Drukuj

Smażone śledzie

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1105 razy.



8 świeżych śledzi
8 dag świeżej słoniny
3 łyżki mąki
3 łyżki tartej bułki
kieliszek octu winnego
łyżka musztardy
sól

Åšledzie obrać i wypatroszyć, usunąć oÅ›ci. Skropić octem, odrobinÄ™ posolić i po obu stronach posmarować cienko musztardÄ…. Obtoczyć w mÄ…ce, potem w tartej buÅ‚ce. PokrajanÄ… w kostkÄ™ sÅ‚oninÄ™ przesmażyć, oddzielić skwarki, a na tÅ‚uszczu usmażyć Å›ledzie z obu stron. UÅ‚ożyć na półmisku, posypać skwarkami i podawać z purée ziemniaczanym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności