<- Barszcz rybnyLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaBefsztyki ze śledziem w sosie koryntkowym ->

PDF Drukuj

Barszcz śledziowy

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1218 razy.



Duży solony śledź
garść suszonych borowików
2 czerwone buraczki
2 łyżki oleju
2 małe cebule
sól

Borowiki umyć i namoczyć na noc w 2 I zimnej wody. Rano, w tej samej wodzie, ugotować grzyby do miękkości. Do gorącego wywaru dodać oczyszczonego i sfiletowanego śledzia i gotować jeszcze przez 5 min. Buraczki opłukać i ugotować w łupinach. Po ostudzeniu obrać, zetrzeć na jarzynowej tarce i dodać do wywaru. Na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekane cebule, dodać do zupy i jeszcze raz zagotować. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub fasolą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
,1713970658
Nadesłał(a): 2024-06-17 23:41:39


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności