<- Szczupak gotowany z jajamiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSzczupak lub sandacz w całości podany do różnych sosów lub masła ->

PDF Drukuj

Szczupak lub inna ryba słodkowodna nadziewana kaszą

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1130 razy.



1 kg ryby
szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej lub gryczanej
szklanka oleju
2 cebule
pieprz
sól
kilka ziaren jałowca

Rybę sprawić, odciąć łeb i przez powstały otwór wyjąć wnętrzności. Wymyć, osolić, od środka natrzeć tłuczonym jałowcem. Cebulę pokrajać jak najdrobniej, przyrumienić na odrobinie oleju, przyprawić solą oraz pieprzem, wymieszać z kaszą. Przygotowanym farszem nadziać rybę, otwór spiąć cienką gałązką jałowca. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybę w całości. Można podawać ją na gorąco albo na zimno.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności