50 dag filetów
3 łyżki mąki
10 dag masła lub margaryny
sok cytrynowy
natka pietruszki
kilka liści selera
koper
3 jabłka
szklanka sosu pomidorowego
sól
tłuszcz do smażenia
Filety pokrajać na podłużne kawałki (wielkości palca), posolić, skropić sokiem cytrynowym, obsypać najdrobniej pokrajanym liściem selera i polać gęstym sosem pomidorowym, po czym każdy kawałek obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Osobno usmażyć na maśle ćwiartki obranych jabłek. Na każdym kawałku usmażonej ryby położyć ćwiartkę jabłka, polać masłem ze smażenia jabłek i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pur�e ziemniaczanym lub frytkami.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD,1713963534 Nadesłał(a): 2024-06-17 22:10:41