<- FILETY RYBNE NA KWAÅšNOLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaFlaczki z lina zapiekane ->

PDF Drukuj

Filety z ryby morskiej po sztokholmsku

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1223 razy.



50 dag filetów
3 łyżki mąki
10 dag masła lub margaryny
sok cytrynowy
natka pietruszki
kilka liści selera
koper
3 jabłka
szklanka sosu pomidorowego
sól
tłuszcz do smażenia

Filety pokrajać na podÅ‚użne kawaÅ‚ki (wielkoÅ›ci palca), posolić, skropić sokiem cytrynowym, obsypać najdrobniej pokrajanym liÅ›ciem selera i polać gÄ™stym sosem pomidorowym, po czym każdy kawaÅ‚ek obtoczyć w mÄ…ce. Smażyć na rozgrzanym tÅ‚uszczu. Osobno usmażyć na maÅ›le ćwiartki obranych jabÅ‚ek. Na każdym kawaÅ‚ku usmażonej ryby poÅ‚ożyć ćwiartkÄ™ jabÅ‚ka, polać masÅ‚em ze smażenia jabÅ‚ek i posypać posiekanÄ… natkÄ… pietruszki. Podawać z purée ziemniaczanym lub frytkami.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
,1713963534
Nadesłał(a): 2024-06-17 22:10:41


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności