<- RYBA W OCCIELista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaRyba w słodko-kwaśnym sosie ->

PDF Drukuj

Ryba w papryce 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1111 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag ryby z małą ilością ości (węgorz
kerguleno
sielawa itp.)
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 szklanki białego wina (lub zastępczo tyleż wody z octem winnym)
1 płaska łyżka przyprawy "Sapor"
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej
sól i pieprz do smaku

Sprawioną rybę (jeśli węgorz, to obdarty ze skóry) pokroić na niewielkie kawałki w poprzek. Cebulę i czosnek posiekać, położyć na dno szybkowaru, na tym ułożyć rybę posypać przyprawą, solą i pieprzem, zalać winem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności