<- Colesław z czerwonej kapusty
Lista potraw z grupy:
Sałatki i surówki
Elegancka sałatka ->
PDF
Drukuj
Edenburska sałata głowiasta
Dodano: 2010-01-01 17:31:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1422 razy.
Kuchnia węgierska
2 główki sałaty
sól
2 jaja ugotowane na twardo
szczypta pieprzu
2 żółtka
ocet
1 łyżeczka ostrej musztardy
olej
Liście sałaty oddzielić, umyć i odsączyć. Jaja ugotowane na twardo przetrzeć przez sito, wymieszać z żółtkami, musztardą, solą, pieprzem i filiżanką wody z octem. Mieszanką tą polać liście sałaty i dodać oleju do smaku.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności