<- Fritto po emilianskuLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaGalaretka z głowy wieprzowej ->

PDF Drukuj

Frykadele z polędwicy

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1370 razy.




25 dag polędwicy wołowej
25 dag polędwicy wieprzowej
10 dag tartej bułki
1 cebula
1 jajko
margaryna lub olej do smażenia
sól
pieprz

Obie polÄ™dwice z cebulÄ… zemleć w maszynce, dodać tartÄ… buÅ‚kÄ™, jajko, sól, pieprz i kilka Å‚yżek zimnej wody. MasÄ™ dobrze wyrobić rÄ™koma. TÅ‚uszcz rozgrzać mocno na patelni, masÄ™ kÅ‚aść Å‚yżkÄ…, formujÄ…c grube placki; smażyć je na rumiano z obu stron. Podawać wprost z patelni z frytkami lub purée ziemniaczanym oraz zielonÄ… saÅ‚atÄ… lub innymi surówkami.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności