MiÄ™so (bez koÅ›ci) pokrajać w paski o wymiarach 3 x 3 x okoÅ‚o 20 cm. SkÅ‚adniki marynaty ubić widelcem w misce, wÅ‚ożyć miÄ™so. Wymieszać rÄ™kÄ…, wstawić do lodówki na noc. Piekarnik rozgrzać do 190 °C. WrzÄ…cÄ… wodÄ™ wlać do tacy w piekarniku (woda nie może siÄ™gać do rusztu leżącego na tacy). MiÄ™so uÅ‚ożyć na ruszcie w odstÄ™pach 5-6 cm. Piec 40 min. MiÄ™so z rusztem i tacÄ… wyjąć. TemperaturÄ™ w piekarniku zwiÄ™kszyć do 220 °C. Zlać wodÄ™ zostawiajÄ…c 6 Å‚yżek, miÄ™so posmarować miodem nastÄ™pnie polać olejem, piec dalsze 10 min lub na ciemnozÅ‚oty kolor. PieczeÅ„ pokroić w plasterki o gruboÅ›ci 1 cm, polać sosem z tacy.
Proporcje: dla 6-8 osób - jako danie główne, z ryżem, z dodatkiem warzyw lub na 12-16 porcji na przyjęciu, kiedy podajemy inne potrawy