<- WIEPRZOWINA PIECZONA PO KANTOŃSKULista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaWieprzowina slodko-kwasna ->

PDF Drukuj

Wieprzowina saute z trojbarwna surowka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1666 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 25 min.
400 g wieprzowiny,
2 lyzki sake (wodka ryzowa),
2,5 lyzki sosu sojowego,
300 g marchwi,
300 g bialej rzepy,
300 g ogorka,
sos sojowy.

1. Mieso pokroic na plastry grubosci 1,5 cm, lekko zbic reka, odstawic.
2. Wszystkie jarzyny pokroic na cieniusienkie pasemka.
3. Rozgrzac patelnie, wlac troche oleju, podsmazyc mieso tak, aby nabralo koloru, szybko wlac sos sojowy i sake, jeszcze przez chwile smazyc, az smak
przejdzie na cale mieso.
4. Ulozyc na polmiskach gniazdka z kazdego rodzaju jarzyny obok siebie (bialy
kolor w srodku) a obok kawalki wieprzowiny.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 8 "Kuchnia japońska", strona 62.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności