<- SMAŹONE KULKI MIĘSNE
Lista potraw z grupy:
Mięso: Wieprzowina
Soczewica z la manczy ->
PDF
Drukuj
SMAŹONY RYŹ Z SZYNKĄ
Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1117 razy.
Kuchnia chińska
3 szklanki ugotowanego ryżu
2 łyżki oleju
2 roztrzepane jaja
1/2 łyżeczki soli
70 dag drobno posiekanej szynki
1/2 szklanki zielonego groszku z puszki
2 łyżeczki sosu sojowego
posiekany szczypior
sałatka pokrajana w paseczki
Olej rozgrzać na gorącej patelni na średnim ogniu, wlać jaja, mieszając smażyć na rzadką jajecznicę. Wsypać ryż, trzymając na ogniu dokładnie wymieszać podrzucając, dodać szynkę mieszając smażyć 3 min, wsypać groszek, ostrożnie smażyć 3 min, zestawić z ognia. Wlać sos sojowy i posiekany szczypior, wymieszać, spróbować, doprawić. Przełożyć na półmisek, przybrać paskami sałaty. Proporcje: dla 3 osób - ze smażonymi warzywami
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności